Qatar - Hedendaagse architectuur, gastronomie en een vleugje traditie

Jun 13, 2024
De woestijnroos of het National Museum of Qatar

Kies in december Qatar.

De Qatarese hoofdstad Doha is op korte tijd het mekka aan de Perzische Golf geworden voor liefhebbers van moderne kunst en hedendaagse architectuur. Wereldbekende architecten zoals I.M. Pei, Jean Nouvel en Rem Koolhaas hebben hun stempel gedrukt op Qatar, met indrukwekkende ontwerpen zoals het opvallende Museum voor Islamitische Kunst en de nu al iconische Woestijnroos of het Nationaal Museum van Qatar. De Nationale Bibliotheek van Koolhaas’ bureau OMA is een bijzondere trekpleister in het bruisende Education City, waar prestigieuze buitenlandse universiteiten hun faculteiten vestigden.

Maar wie denkt dat Qatar de wereld enkel wil verbluffen met architectonische hoogstandjes, vergist zich. De museale collecties zijn van topniveau en meer dan een bezoek waard. De Qatari blijven ook trouw aan hun rijke geschiedenis en zoeken een delicaat evenwicht tussen een moderne identiteit en respect voor eeuwenoude tradities. Het historische hart van Doha met de traditionele markt Souq Waqif, de sfeervolle oude wijk Msheireb en het culturele, eigenzinnige district Katara dompelen ons onder in een ander Qatar. We genieten tot slot van een betoverende rit door de Qatarese woestijn naar het historische UNESCO-erfgoed Al Zubara Fort.

We kiezen in Qatar ook voor enkele gastronomische hoogstandjes. Zo lunchen we in IDAM in het Museum van Islamitische Kunst en dineren we in JIWAN in het Nationaal Museum, allebei stijlvolle toprestaurants van de beroemde chef Alain Ducasse. We genieten ook van de smaakvolle, authentieke Qatarese keuken in een traditioneel restaurant.

Op deze reis verwonder je je over de diversiteit van Qatar, over de hedendaagse architectuur, historische pracht, indrukwekkende kunstcollecties en authentieke souqs. We flaneren langs het water op de Corniche en ontdekken de charmante straatjes in het hart van Doha. In deze kleine Golfstaat val je van de ene in de andere verbazing, met de immer enthousiaste Tom Bruyer als je ervaren reisleider.

De reis is volzet, 

Plaats je vrijblijvend op de wachtlijst. Komt er een plaats vrij of wordt de reis hernomen, dan nemen wij telefonisch contact op met jou.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws van amarant.be Ên reizen.amarant.be!

Volg ons