Georgië - fantastische bergachtige landschappen, afgelegen kloosters

Jun 24, 2024
de hooggelegen Drievuldigheidskerk van Gergeti

Laatste kans: Wil je nog mee naar Georgië, schrijf je dan nu in.

Georgië heeft heel wat te bieden door haar schitterende mix van cultuur en natuur, gedragen en gekoesterd door een erg gastvrije bevolking.

Georgië, dat zijn fantastische bergachtige landschappen, eeuwenoude afgelegen kloosters, gedecoreerde kerken en machtige kastelen, zonnige Kaspische Zeestranden en pittoreske steden. De complexe geschiedenis, religieuze diversiteit en oude tradities zorgden voor een zeer verscheiden en boeiend erfgoed. Het land verwent ons bovendien op tal van plaatsen met haar UNESCO Werelderfgoed.

Samen met Louis Hulstaert maak je een rondreis door Georgië waar dit alles aan bod komt. We verkennen de levendige hoofdstad Tbilisi, waar Oost en West, verleden en toekomst elkaar ontmoeten. We houden halt in de oude hoofdstad Mtskheta, een belangrijke toeristische plek omwille van haar indrukwekkende kathedraal en Dzjvariklooster uit de 6de eeuw.

We trekken er een paar keer op uit met een 4×4. Op die manier ontdekken we de hooggelegen Heilige Drievuldigheidskerk van Gergeti, de Ushguli dorpen en de Nikolaaskerk van Kintvissi met haar sublieme wandschilderingen. We trekken ook onze stapschoenen aan en maken een boswandeling naar de orthodoxe Kvetera-kerk, een architecturaal juweel uit de 10 de eeuw.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws van amarant.be én reizen.amarant.be!

Volg ons